Stravovanie podľa ročných období je najprirodzenejším spôsobom stravovania. Riadili sa ním naši predkovia. Jedli to, čo nám v danom období dávala príroda, či potraviny, ktoré bolo možné uskladniť a spracovať.
V roku 2021 si prejdeme celým cyklom období a budeme sa každou prednáškou konkrétne venovať danému ročnému obdobiu.
Tentokrát to bude obdobie LETO.
28. MÁJ 2021, piatok, 17:30 - 19:30
LEKTOR: Miroslava Palacková
PRIHLASOVAŤ sa môžetu TU
CENA: 15,- €
PLATOBNÉ PODMIENKY:
Úhrada vopred na číslo účtu: SK29 0900 0000 00511132 6890 do 25.5.2021 (utorok)
Variabilný symbol: 28052021
Do poznámky uveďte: "Stravovanie leto"
V prípade prihlásenia bez úhrady bude miesto uvoľnené pre ďalšieho záujemcu.
MIN. POČET ÚČASTNÍKOV: 4
MAX. POČET ÚČASTNÍKOV: 6
Povieme si nielen o potravinách, ktoré je vhodné jesť v danom období, ale tiež o zdravotných nástrahách, ktoré sú typické pre konkrétne ročné obdobia a čo s tým vieme urobiť - ako sa problémom vyhnúť. Ochutnáme uvarené jedlo, ktoré bude pripravené v súlade s ročným obdobím a tiež obdržíte niekoľko receptov, ktoré si budete vedieť pripraviť doma.
Niečo o lektorovi:
Študovala som Dietetiku v Škole dietetiky podľa princípov čínskej medicíny u Moniky Kampošovej. Niekoľko rokov sa venujem stravovaniu podľa ročných odbobí..
Počas tohoto obdobia sa mi veľmi zlepšil zdravotný stav. Dokonca natoľko, že zdravšia som nebola ani ako dieťa.
Mojou túžbou je šíriť osvetu medzi ľuďmi o správnom prijímaní stravy nenáročným a zrozumiteľným spôsobom.
To čo prednášam, mám odžité vo svojom živote, vo svojej praxi.
Až keď som pochopila všetky princípy v našom tele, ktoré sa prepájajú s princípmi v prírode, pochopila som, ako je možné upravovať svoj zdravotný stav a zlepšiť si tak kvalitnu svojho života navždy.
Láskavo, jemne, bez diét a stresov, úplne prirodzene...
Články s tématikou stravovania podľa ročných období v mojom podaní ste mohli nájsť na portáli Fitshaker, v časopise Evita a tiež ste mo mohli počuť v Rádiu Regina stred v relácii Z kuchyne starých materí a relácii Keď práca teší.